x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Începe plata cu cardul la trezorerie

Începe plata cu cardul la trezorerie

30 Aug 2016   •   14:22
Începe plata cu cardul la trezorerie
Sursa foto: FOTO: Diana Oros

Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR) și Garanti Bank au depus oferte pentru frunizarea de servicii bancare de acceptare a plăților de impozite şi taxe cu cardul bancar. Contractul pentru aceste servicii are o valoarea fără TVA estimată între 1,56 milioane de lei și 1,87 milioane de lei, potrivit datelor ANAF.

Conform documentației licitației, lansată în a doua parte a lunii iulie, toate sumele încasate prin www.ghiseul.ro vor fi transferate integral într-un cont colector unic, deschis de banca câștigătoare la solicitarea și în numele ANAF.

Persoanele fizice vor putea plăti 42 de tipuri de impozite (pe venit din activități independente, salarii, cedarea folosinței bunurilor, drepturi de proprietate intelectuală, dobânzi, premii, activități agricole, dividende, transferul titlurilor de valoare etc), precum și TVA, contribuții de asigurări, accize. Totodată, vor putea fi achitate amenzi date de Antifrauda Fiscală, amenzi judiciare, penalități de nedeclarare.

 Sistemul Național Electronic de Plăți (SNEP) va accepta la plată cardurile emise sub sigla Visa, Mastercard sau echivalent, indiferent de țara în care aceste instrumente au fost emise. În Capitală, a început plata cu cardul luni, 29 august. Au fost instalate 37 de POS-uri în 21 de sedii. (D.I)

Toate tranzacțiile efectuate cu cardul la Fisc vor fi comisionate cu cel mult 2% din valoare, dar suma nu va depăși 30 lei, iar comisionul va fi suportată de Fisc

×