x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Începe programul Casa Verde 2016, în octombrie

Începe programul Casa Verde 2016, în octombrie

29 Sep 2016   •   19:05
Începe programul Casa Verde 2016, în octombrie

Cetăţenii şi firmele care vor să-şi înlocuiască sistemele de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă pot să-şi depună dosarele de finanţare între 10 şi 24 octombrie la sediile agenţiilor pentru protecţia mediului din judeţele de reşedinţă.

Echipamentele finanţate prin „Casa Verde” sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile fiind în funcţie de tipul instalaţiei. Astfel, se acordă până la 3.000 lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate şi până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate. Totodată, cei interesaţi pot lua până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pentru pompele de căldură aer-aer.

Cine doreşte să obţină aceste finanţări prin „Casa Verde” trebuie să depună dosarul la agenţia teritorială de protecţia mediului. Ulterior, pe site-ul AFM va fi publicată decizia de acceptare în program, urmată de semnarea contractului de finanţare cu AFM. Pasul următor se referă la demararea lucrărilor, după care se va depune cererea de decontare a lucrărilor în termen de maximum 12 luni de la data semnării contractului de finanţare. Bugetul alocat pentru ediţia din acest an a Programului "Casa Verde " este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei, iar 34 de milioane persoanelor juridice.

×