x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Industrie alimentara - Americanii cumpara Star Foods

Industrie alimentara - Americanii cumpara Star Foods

19 Noi 2004   •   00:00

Producatori de talie mondiala intra in Romania prin cumpararea Star Foods. Snack Ventures Europe (SVE) a anuntat achizitia producatorului si distribuitorului de produse snack Star Foods din Romania. SVE este un joint venture intre doi giganti ai industriei alimentare si bauturilor racoritoare: PepsiCo si General Mills.

ADRIAN MIHAI

Click pentru a mari imaginea
STAPAN. Distribuitorul Chipita si-a schimbat proprietarul
Achizitia va conferi SVE o pozitie puternica pe o piata aflata intr-o rapida crestere, apreciaza reprezentantii firmei cumparatoare. Inaintea acestei achizitii, SVE nu era prezenta in Romania. In urma acestei tranzactii, Star Foods, care detine printre altele si Star Chips, va avea astfel acces la pietele din Balcani ale companiei. SVE produce si vinde in tarile Baltice, Belgia, Franta, Grecia, Olanda, Ungaria, Portugalia, Rusia si Spania. Lista de produse include: 3-Ds, Bugles, Doritos, Fritos, Hamka’s, Lay’s, Ruffles si Dippas. "Este o afacere solida, bine structurata, care are un potential enorm. Aceasta ne ofera o platforma strategica semnificativa in vederea servirii clientilor din Romania si din intreaga zona balcanica", a declarat directorul general al PepsiCo International, Mike White.

INVESTITIE. Activitatea companiei Star Foods este dedicata productiei si distributiei de produse alimentare de larg consum. Compania detine o fabrica in apropiere de Bucuresti, la Popesti-Leordeni, unde lucreaza 850 de angajati, si are patru depozite in orasele Timisoara, Bacau, Constanta si Cluj. Compania a incheiat anul 2003 cu o cifra de afaceri de 40 milioane de euro, iar anul acesta a inregistrat o crestere de 8% in prima jumatate a lui 2004. In acest an, a fost definitivata o investitie de peste un milion de euro, care a vizat marirea capacitatii de productie cu 20%, pana la 4.000 de tone pe an. Valoarea totala a investitiilor realizate la fabrica de la Popesti-Leordeni depaseste 15 milioane de euro.

LIDER. Star Foods detine pozitia de lider cu o cota de piata de 64% din totalul pietei ca volum pe segmentul chips, 28% (ca valoare) pe segmentul snacks si 53% (bucati vandute) pe categoria produselor extrudate (peletele Krax). Cele mai importante marci din portofoliul Star Foods sunt: Star Chips, Mr. Snaki, Krax, Loto, Star Pop Corn, Star Snacks. De asemenea, compania asigura distributia produselor companiilor Chipita, Flipper (produsele Fiesta), Gallina Blanca, Axxon.

×
Subiecte în articol: economic star star foods