x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Inedit! Cu MUZICA lui Mozart, VACILE dau mai mult lapte, iar STRUGURII cresc mai mari și mai zemoși

Inedit! Cu MUZICA lui Mozart, VACILE dau mai mult lapte, iar STRUGURII cresc mai mari și mai zemoși

22 Apr 2018   •   11:44
Inedit! Cu MUZICA lui Mozart, VACILE dau mai mult lapte, iar STRUGURII cresc mai mari și mai zemoși

Se pare că nu numai oamenii pot beneficia de terapia muzicală. Un viticultor toscan a găsit o metodă inedită de a obține o cultură bogată de viţă de vie, datorită muzicii lui Mozart, Beethoven, Vivaldi.

Un viticultor din Cueno, din regiunea Piemont, testează o nouă modalitate de a obţine o cultură record de struguri şi pentru a proteja mult mai bine viţa de vie împotriva dăunătorilor, difuzând muzică din operele lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Scopul Ornelliei Correggia este, între altele, să creeze un echilibru armonios între vietăţi şi mediul înconjurător – a relatat cotidianul italian „La Stampa”, în ediţia sa de luni.

În podgoriile lui Correggia se difuzează, prin intermediul mai multor difuzoare, muzică clasică, în special Mozart. Lista de melodii a fost alcătuită de Peppe Vessicchio, dirijor napolitan, care pe parcursul mai multor ani a condus Festivalul de Muzică de la San Remo.

„Dacă vacile din Wisconsin dau mai mult lapte atunci când ascultă muzica lui Mozart, de ce nu am obţine rezultate mai bune şi în podgorii” – a precizat Vessicchio, care a scris deja şi o carte cu titlul: „Roşiile cresc mai bine cu ajutorul muzicii”.

Și mai interesant este că.............

Citește continuarea AICI

×