x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Informatizarea ANAF se va încheia în 2021

Informatizarea ANAF se va încheia în 2021

31 Dec 2020   •   20:35
Informatizarea ANAF se va încheia în 2021

Informatizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) se va finaliza în luna iulie 2021. Va urma o perioadă de consultări între specialiști pentru dezvoltarea sistemului SAF-T.

„În perioada ianuarie-februarie, vor avea loc consultări între Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală cu reprezentanți ai mediului de afaceri, dezvoltatorii de software de contabilitate și CECCAR, pentru asigurarea unei înțelegeri comune a modului de implementare a sistemului. De asemenea, consultările vor viza și analiza elementelor critice ale sistemului: capabilitățile SAF-T, impactul schimbărilor asupra sistemelor interne ale companiilor, fluxul procesului de control fiscal, standardul SAF-T, tipul de date”, anunță ANAF.

Termenul de raportare a fișierului SAF-T de către companii va fi definit având la bază analizele efectuate în cadrul consultărilor, experiența altor administrații fiscale europene, dar și posibilitățile reale de ajustare a sistemelor informatice de către companii.

SAF-T va contribui la asigurarea echității în derularea activităților economice, precum și la îmbunătățirea conformării voluntare prin reducerea efortului ambelor părți în ceea ce privește alocarea resurselor umane și materiale. În decursul următoarelor luni contribuabilii vor fi informați cu privire la implementarea SAF-T, în scopul pregătirii acestora pentru conformarea cu cerințele de export ale fișierului standard de control fiscal.

Mediafax

×
Subiecte în articol: anaf informatizare