x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Isărescu, despre scandalul fraudelor: Nu e o caracatiţă, e vorba doar de 0,8% din sistemul bancar

Isărescu, despre scandalul fraudelor: Nu e o caracatiţă, e vorba doar de 0,8% din sistemul bancar

de Daniela Ivan    |    02 Noi 2012   •   15:16
Isărescu, despre scandalul fraudelor: Nu e o caracatiţă, e vorba doar de 0,8% din sistemul bancar
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, s-a pronunţat vineri, la o zi după declanşarea scandalului fraudelor bancare privind dimensiunea dezastrului. Acesta contrazice informaţiile transmise de DICOT.
"E o eroare cifra de 80% cât spune DIICOT. Probabil e vorba de 0,8%. Supravegherea bancară îşi face datoria.Supravegherea nu se ocupă de acordarea de credite, ci se asigură că acele credite neperformante să fie provizionate", a declarat guvernatorul BNR Mugur Isărescu în cadrul unui briefing de presă. Acesta a mai adăugat că supravegherea nu dă credite şi nu supraveghează bucată cu bucată fiecare împrumut. Guvernatorul BNR a ţinut să precizeze că nu e vorba de o caracatiţă a bancherilor, e vorba numai de 3 bănci care au vreo 2.000 de unităţi bancare, din care au fost nereguli privind creditele numai la  16 unitati din cele 2000.
Parchetul trebuie să explice exact situaţia din acest caz, sunt câteva bănci afectate sau câteva agenţii, nu este vorba despre întreg sistemul bancar, a declarat  Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, comentând despre ancheta asupra fraudelor bancare.

'''Parchetul are obligaţia să facă o raportare exactă, procurorul nu poate spune că 80% din sistemul bancar este afectat de virusul fraudei bancare. Trebuie explicat că sunt trei bănci în investigaţie, sau câteva agenţii, nu este vorba despre întreg sistemul bancar. Este tot ce pot spune la acest moment', a explicat consilierul guvernatorului Băncii Naţionale.

×