x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lovitură pentru piața auto: Renault închide pe termen nedeterminat toate fabricile din Franţa

Lovitură pentru piața auto: Renault închide pe termen nedeterminat toate fabricile din Franţa

16 Mar 2020   •   22:00
Lovitură pentru piața auto: Renault închide pe termen nedeterminat toate fabricile din Franţa

Producătorul auto francez Renault a decis luni să închidă toate fabricile din Franţa şi implicit şi producţia, pe o perioadă nedeterminată, din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Închiderea vizează 12 uzine şi 18.000 de angajaţi din Franţa. Producătorul auto a luat o decizie similară duminică şi în ceea ce priveşte fabricile din Spania.

Continuitatea activităţilor de producţie la celelalte uzine Renault din alte ţări europene depinde de situaţia din fiecare ţară în parte, a mai comunicat compania. Renault deţine brandul Dacia, companie responsabilă pentru circa 10% din exporturile României.

Grupul plănuieşte să reînceapă producţia imediat ce condiţiile permit asta. Renault mai spune că va implementa măsuri adecvate pentru a răspunde eficient la evoluţiile în ceea ce priveşte cererea, fără a da detalii dacă asta înseamnă reduceri de costuri sau de personal.

În ceea ce priveşte fabrica Dacia de la Mioveni, reprezentanţii companiei au precizat duminică pentru MEDIAFAX că uzina funcţionează în parametri normali. Mai mulţi producători auto din Europa se confruntă în prezent cu o lipsă acută de piese şi au decis să stopeze activitatea pe liniile de asamblare.

"Uzina din Mioveni funcţionează în parametri normali. Este dificil să estimăm impactul COVID – 19. Avem un dispozitiv de management împreună cu furnizorii şi operatorii noştri logistici. Activităţile de Supply – Chain, Achiziţii, Inginerie, Calitate sunt implicate pentru a veni cu soluţii alternative, dacă acest lucru e necesar pentru continuarea activităţilor", au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Dacia.

Dacia a amânat toate evenimentele cu public numeros până la finalul lunii martie, iar unii angajaţi care nu lucrează în producţie fac deja muncă de acasă.

Dacia produce la Mioveni circa 350.000 de maşini.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Renault Dacia coronavirus