x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lucian Bode anunță că peste 30% dintre șoferi refuză să plece în curse din cauza restricțiilor la frontiere

Lucian Bode anunță că peste 30% dintre șoferi refuză să plece în curse din cauza restricțiilor la frontiere

13 Mar 2020   •   15:43
Lucian Bode anunță că peste 30% dintre șoferi refuză să plece în curse din cauza restricțiilor la frontiere

Mai mult de 30% dintre șoferii angajați la firmele de transport internațional de marfă au refuzat să plece în curse din cauza restricțiilor la granițele cu Ungaria, Serbia și Slovenia, potrivit ministrului interimar al Transporturilor, Lucian Bode.
"Avem un deficit de peste 30% de şoferi pentru camioanele pentru care sunt contracte. 30% dintre şoferii care sunt înregistraţi cu carte de muncă la companiile de transport internaţional marfă refuză să plece în cursă, pentru că riscă să fie blocaţi în Ungaria, Slovenia sau Serbia", a spus acesta.

Demnitarul a anunțat că există o celulă de criză la ministerul pe care îl conduce.
"Discutăm cu cei de la MAE să creăm un culoar unic european cu toate statele membre, că, altfel, blochează o ţară, mâine blochează graniţele cealaltă ţară. Noi trebuie să funcţionăm cu transportul de marfă în România. Dacă oprim transportul de marfă, mergeţi degeaba la magazin. Noi trebuie să facem tot posibilul şi, în Hotărârea nr. 7, articolul 6 al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, am spus că sunt exceptate toate camioanele peste 3,5 tone", a declarat demnitarul.

Lucian Bode acuză inspectorii DSP că staționează camioanele la frontiere.

"Am luat decizia să transmitem către toate punctele vamale o procedură foarte clară pentru transportatorii de marfă. Şi anume: vin în punctul de trecere al frontierei, sunt testaţi, un test rapid. Iese negativ, pleacă mai departe, este pozitiv, urmează procedurile, plecând mai departe, ajunge la destinaţie, îşi realizează testul, aşteaptă primirea rezultatului. Este negativ, îşi vede de job mai departe", a explicat ministrul.
 

×