x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MFP intenţionează să distribuie certificatele Tezaur pentru populaţie prin intermediul băncilor

MFP intenţionează să distribuie certificatele Tezaur pentru populaţie prin intermediul băncilor

11 Mai 2018   •   17:13
MFP intenţionează să distribuie certificatele Tezaur pentru populaţie prin intermediul băncilor

Autorităţile intenţionează să distribuie certificatele Tezaur pentru populaţie şi prin intermediul băncilor, reiese din Programul de Convergenţă 2018-2021, publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

'În anul 2017, a fost creat cadrul legal şi procedural aferent noului Program Tezaur/Centenar pentru segmentul persoanelor fizice care preferă un instrument clasic de economisire oferit de stat, de tipul celui care a fost distribuit în trecut (în perioada 2000 - 2005), în cadrul căruia vor fi emise titluri de stat destinate populaţiei în formă dematerializată, prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului. În prezent, se intenţionează extinderea reţelei de distribuţie a acestor instrumente la bănci şi alte entităţi interesate', se arată în document.

Potrivit acestuia, MFP va continua strategia privind emisiunile de titluri de stat pentru populaţie, urmărind diversificarea bazei de investitori în titlurile de stat şi utilizarea unor reţele cât mai largi de distribuire a instrumentelor de economisire destinate populaţiei.

În 27 martie, surse din cadrul instituţiei declarau, pentru AGERPRES, că acestea vor fi distribuite prin Poşta Română, iar randamentul va fi undeva la peste 3%.

"Statul va lansa în cel mult o lună (în aprilie n.r.) certificate Tezaur pentru populaţie, acestea urmând a fi disponibile şi prin Poşta Română. Proiectul va fi aprobat săptămâna viitoare, motivul pentru care s-a întârziat fiind legat de colaborarea cu Poşta Română. Ca randamente, vorbim de spre 3%, undeva la nivelul pieţei secundare. E un randament mare", au arătat acestea.

Surse din Ministerul Finanţelor anunţaseră, încă din ianuarie, că instituţia intenţionează să lanseze, în martie, o emisiune de certificate Tezaur dedicată populaţiei, la preţul de un leu/instrument.AGERPRES

×
Subiecte în articol: certificatele Tezaur MFP