x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Transporturilor: Lucrăm la un proiect de lege ca să nu mai blocheze licitaţiile tot felul de "contestatari de meserie"

Ministrul Transporturilor: Lucrăm la un proiect de lege ca să nu mai blocheze licitaţiile tot felul de "contestatari de meserie"

21 Apr 2017   •   22:50
Ministrul Transporturilor: Lucrăm la un proiect de lege ca să nu mai blocheze licitaţiile tot felul de "contestatari de meserie"

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, cu ocazia unei vizite în judeţul Vaslui că se lucrează la un proiect de mofidificare a legislaţiei, astfel încât investiţiile strategice să nu mai fie blocate de anumiţi „contestatari de meserie".

De asemenea, întrebat când ar putea începe lucrările la autostrada Târgu-Mureş - Iaşi, oficialul nu a putut preciza un termen exact, referindu-se la posibilitatea unor contestaţii în procesul de atribuire a lucrării.

'În momentul de faţă a fost scos la licitaţie revizurea studiului de fezabilitate pentru porţiunile Târgu-Mureş - Ditrău - Târgu Neamţ - Iaşi. După ce se finalizează procedura de revizuirea a studiilor de fezabilitate, vom lansa procedura pentru proiectare şi execuţie. Dacă avem contestaţii, eu nu pot să vă dau un termen.(...) După ce se atribuie lucrarea, dacă există contestaţii acestea pot dura foarte mult. Din acest motiv, lucrăm la un proiect de modificare a legislaţiei pentru investiţiile strategice, şi aici ne referim la infrastructură, astfel încât să nu ne mai blocheze tot felul de contestatari de meserie, care asta fac de foarte mult timp pe anumite proiecte', a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a precizat, de asemenea, că a luat şi va lua în continuare măsuri împotriva antreprenorilor 'neserioşi' care nu respectă contractele.

'În momentul în care vii şi licitezi şi iei un contract, trebuie să fii serios. Eu cred că statul român este un partener onest, care îşi plăteşte la timp antreprenorii, dar în acelaşi timp, şi antreprenorul trebuie să fie la fel de onest şi să urmărească contractul din punct de vedere al termenelor de realizare şi nu să stea să identifice tot felul de chichiţe juridice, ca să poată obţine în instanţă sume suplimentare, pentru lucruri care din punctul lui de vedere, nu au fost prevăzute. Lucrurile acestea nu vor mai merge în acelaşi ritm', a avertizat ministrul.

Oficialul a exemplificat spunând că a reziliat chiar în cursul săptămânii trecute contractul cu o firmă care efectua lucrări la centura ocolitoare a municipiului Bacău.

'De altfel, am cerut Companiei de Drumuri să elaboreze un studiu în care să vedem şi noi românii, că în afară de faptul că sunt ministru, sunt român, care sunt firmele care au lucrat bine cu statul român şi au fost parteneri oneşti, să arătăm şi noi să vadă toţi oamenii exact unde ne situăm. Eu sunt convins că sunt şi firme serioase (...) şi când se va vedea în clasamentul acela care sunt firmele serioase, ştim şi noi la ce să ne aşteptăm şi cum să punem problema de acum încolo', a subliniat Răzvan Cuc.

El a reiterat că firmele care nu-şi respectă termenele asumate vor avea contractele reziliate. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Răzvan Cuc