x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mișcare surprinzătoare pe piața valutelor virtuale, Kodak și-a lansat propria criptomonedă

Mișcare surprinzătoare pe piața valutelor virtuale, Kodak și-a lansat propria criptomonedă

de Oana Pavelescu    |    10 Ian 2018   •   12:48
Mișcare surprinzătoare pe piața valutelor virtuale, Kodak și-a lansat propria criptomonedă

Acțiunile Eastman Kodak Co s-au dublat pe bursă, marți, după ce, fostul lider al pieței produselor destinate fotografiei, a devenit cea mai recentă companie care se adaugă tendinței speculative cu criptovalute.

Un comunicat oficial al companiei din Rochester, New York, spune că Eastman Kodak lansează propria sa valută vitruală, KODAKCoin, care este destinată fotografilor, și care este parte a KODAKOne, o platformă de gestionare a drepturilor de autor în parteneriat cu WENN Digital.

Platforma utilizează tehnologia blockchain, coloana vertebrală a bitcoin dar și al altor cripto-valute care au crescut exponențial ca valoare în ultimele luni.

Acțiunile Kodak au crescut cu 92% ajungând la ora prânzului la valoarea de 5,95$ pe bursa de la New York.

Compania care a fost un pionier al peliculelor fotografice și de film, se luptă să se transforme într-un producător de sofware și tehnologie. 

În anul 2004, acțiunile Kodak au scăzut cu 90% iar în 2013 și-a declarat falimentul.

În ultimele săptămâni, acțiunile mai multor companii au crescut abrupt după ce au anunțat că își transformă afacerile într-unele cu acest fel de monedă.

Sursa: Reuters

×