x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Musetescu nu mai e sef

Musetescu nu mai e sef

19 Apr 2004   •   00:00

Ovidiu Musetescu nu va mai fi seful Privatizarii dupa ce AVAB si APAPS vor fuziona intr-o noua structura. Aceasta se numeste Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si va aparea incepand cu 1 mai 2004.


Noua structura rezultata din comasarea AVAB cu APAPS va purta denumirea de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si va functiona incepand cu 1 mai 2004. Ea va fi subordonata primului-ministru.

Catalin Budescu

Executivul a aprobat comasarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) cu Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS). Noua structura va finaliza privatizarea societatilor ramase in portofoliul APAPS, va administra participatiile statului, in calitate de actionar sau asociat si va urmari modul de respectare a clauzelor cuprinse in contractele de vanzare-cumparare a actiunilor.

RESTURI. In prezent, au mai ramas trei societati privatizabile incluse in programul PSAL I (UZTEL Prahova, EXFOR Bucuresti si Electroputere Dolj) si cinci societati in PSAL II (Grantmetal Bucuresti, UVCP Teleorman, Agmus Iasi, Unirea Cluj si UTA Arad). Pentru acestea se va lansa oferta de privatizare, insa daca nu vor fi gasiti cumparatori acestea vor intra in lichidare.

O alta problema cu care se va confrunta noua institutie va fi legata de societatile privatizate care se intorc inapoi la stat. Acestea vor trece fie in subordinea Ministerului Economiei si Comertului, fie la alte ministere, in functie de domeniul de activitate.


Ursache la conducerea AVAS

AVAS ar putea fi condusa de actualul presedinte al AVAB, Mircea Ursache, a declarat premierul Adrian Nastase. El va fi secundat de patru vicepresedinti, numiti prin decizie a premierului, necunoscuti inca. Totodata, activitatea institutiei va fi coordonata de un consiliu de supraveghere si indrumare, condus de un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice si alcatuit din opt membri reprezentanti ai principalelor ministere economice, Autoritatii Nationale de Control, Cancelariei premierului si Agentiei Nationale pentru IMM-uri.

×
Subiecte în articol: economic