x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Internet la ţară cu bani de la CE

Internet la ţară cu bani de la CE

27 Oct 2016   •   13:32
Internet la ţară cu bani de la CE
Sursa foto: CHUYN/Getty Images/iStockphoto

Comisia Europeană a decis miercuri să aloce 45,7 milioane de euro de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDER) pentru proiectul RO-NET, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar. Un număr de 783 de localităţi din mediul rural ar urma să aibă internet în bandă largă (broadband), ca urmare a RO-NET, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de comunicaţii din România.

Graţie RO-NET, aproximativ 400.000 de persoane, precum şi 8.500 de firme şi 2.800 de instituţii publice vor avea acces la internet în bandă largă.

Cei doi operatori desemnaţi să implementeze proiectul, în urma licitaţiei organizate de Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, sunt Telekom Communications şi Telekom Mobile. RO-NET este un proiect major finanţat prin fonduri structurale europene. La finalul lunii mai a acestui an, Comisia Europeană a decis modificarea acestui proiect şi împărţirea sa în două etape. Valoarea totală aprobată pentru prima etapă a proiectului este de 18,8 milioane de euro, din care 12,5 milioane reprezintă co-finanţarea prin Fondul european de dezvoltare regională. Bugetul proiectului pentru cea de-a doua etapă este de 53 milioane de euro. RO-NET va acoperi 783 din cele 2.268 de localităţi identificate ca “zone albe” iar acest lucru va contribui la reducerea decalajului digital dintre zonele urbane şi zonele rurale.

×