x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie "Nota de plata" pe SMS

"Nota de plata" pe SMS

08 Oct 2004   •   00:00

Bancile au "descoperit" o noua modalitate de a-si anunta clientii despre suma de plata lunara si, mai ales, de a-i determina pe acestia sa-si achite ratele, arata site-ul www.revistapresei.ro.

ELIZA POPA

"Din 5 octombrie 2004, vei primi gratuit, lunar, prin SMS, suma de plata si scadenta acesteia pentru creditul contractat la Raiffeisen Bank. In cazul in care nu doresti sa primesti aceste informatii, poti trimite gratuit un SMS la numarul 1880" - acesta este mesajul primit de un client al Raiffeisen Bank pe telefonul sau mobil, activ in reteaua Connex.

FACTOR PSIHOLOGIC.Practic, prin expedierea SMS-ului, banca urmareste sa-si anunte clientul despre suma de plata si scadenta acesteia. Insa, dincolo de caracterul strict informativ, SMS-ul "bancar" reprezinta o forma buna de a pastra "sub control" clientul si un factor psihologic important. Clientul se va simti permanent "monitorizat", astfel fiind reduse si "sansele" ca acesta sa devina un rau-platnic.

IMPRUMUTURI MICI. Potrivit raportarilor efectuate de institutiile bancare la Centrala Riscurilor Bancare, numarul clientilor care nu si-au achitat la timp ratele lunare se ridica la 112.081. Astfel, clientii rau-platnici reprezinta aproape 4% din totalul persoanelor care au obtinut imprumuturi de la bancile autohtone. Cei mai multi dintre acestia, circa 108.000, au contractat credite cu valori mai mici de 200 milioane lei, adica cele efectuate pentru achizitia de electrocasnice, se mai arata in articolul publicat pe www.revistapresei.ro.

×
Subiecte în articol: economic