x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nouă investiție OMV Petrom în Marea Neagră

Nouă investiție OMV Petrom în Marea Neagră

18 Ian 2021   •   11:48
Nouă investiție OMV Petrom în Marea Neagră

OMV Petrom demarează forajul offshore a celei de-a doua sonde în ape de mică adâncime din perimetrul Istria din Marea Neagră. Primele operațiuni au început la sfârșitul lunii decembrie 2020. Investiția se ridică la circa 32 de milioane de euro, transmite compania.

Sondele sunt forate la adâncimi de peste 2.500 de metri sub fundul mării, în ape cu o adâncime de aproximativ 60 de metri.

Aproximativ 500 de milioane de euro au fost investiţi în perioada 2014 - 2019 pentru 16 sonde de explorare şi producţie şi sidetrack-uri, modernizarea instalaţiilor de producţie şi a sistemului de comprimare a gazelor. Societatea are operaţiuni de explorare, dezvoltare şi producţie în apele de mică adâncime - Istria şi operaţiuni de explorare în parteneriat cu ExxonMobil în apele de mare adâncime - Neptun Deep. Producţia de ţiţei şi gaze din apele de mică adâncime - Istria este de 25.000 bep/zi, iar în anul 2019, a reprezentat 17% din producţia OMV Petrom din țară.

Explorarea platoului continental românesc din Marea Neagră a fost demarată în 1969. Hidrocarburle au fost descoperite în 1980, iar prima producţie pe mare a început în 1987. 

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est. Acționarii sunt OMV Aktiengesellschaft cu 51%, statul român cu 20,6%, Fondul Proprietatea deţine 6,9%, 21,3% se tranzacţionează la BVB şi la Bursa de Valori Londra.

 

×
Subiecte în articol: foraj omv petrom