x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nuclearelectrica vinde energie electrică de 254 milioane lei către E.ON Energie, în 2022

Nuclearelectrica vinde energie electrică de 254 milioane lei către E.ON Energie, în 2022

29 Dec 2021   •   18:00
Nuclearelectrica vinde energie electrică de 254 milioane lei către E.ON Energie, în 2022

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că a semnat un contract în valoare de 254 milioane lei pentru vânzarea de energie electrică societăţii E.ON Energie.

Contractul a fost semnat pe 28 decembrie şi este valabil pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2022.

Acordul dintre cele două companii a fost încheiat pe piaţa centralizată a contractelor bilaterale de energie electrică – modalitatea de tranzacţionare PCCB-LE-flex, administrată de operatorul pieţei de energie electrică şi de gaze naturale din România (O.P.C.O.M.).

În urmă cu o săptămână, Nuclearelectrica a semnat un contract similar, de 795 mil. lei, pentru vânzarea de energie către Enel Energie Muntenia în cursul anului 2022.

Totodată, compania are un acord similar cu operatorul telecom RCS&RDS pentru vânzarea de energie electrică în valoare de aproape 360 mil. lei, în următorii doi ani.

Nuclearelectrica, companie controlată majoritar de statul român prin Ministerul Energiei (82,5%), a încheiat primele nouă luni din 2021 cu un profit net de 641 mil. lei, în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile companiei s-au majorat cu 23% la 2,2 miliarde de lei pe fondul creşterii preţului la energia electrică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nuclearelectrica