x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie VIDEO Amazon a deschis primul magazin fara case si vanzatori

VIDEO Amazon a deschis primul magazin fara case si vanzatori

22 Ian 2018   •   18:38
VIDEO Amazon a deschis primul magazin fara case si vanzatori

La Seatle s-a deschis primul magazin din lume fara case si fara vanzatori. Vizitatorul intra, ia, pur si simplu, de pe rafturi produsele de care are nevoie si pleaca fara sa mai stea la coada pentru plata marfurilor achizitionate - factura va intra in contul deschis de cumparator pe Amazon.

 

Practic, vizitatorului are o singura obligatie - aceea de a se inregistra drept client al magazinului online Amazon, iar la intrare  sa scaneze codul din aplicatia pe telefonul inteligent. Bonul pentru produsele achizitionate va ajunge in contul cumparatorului pe de magazinul-online Amazon.

Identificarea cumparatorului in magazin se realizeaza cu ajutorul camerelor instalate pe tavanul magazinului si a senzorilor electronici, care permit computerului sa "recunoasca" persoanele si sa stabileasca produsele luate de pe rafturi.

Tehnologia folosita in magazinul din Seatle a fost testata in varianta "pilot" a unitatii comerciale, deschis numai pentru angajatii Amazon inca din decembrie 2016. S-a dorit ca primul magazin fara case si vanzatori sa fie inaugurat mai devreme, dar au aparut probleme cu senzorii care nu reauseau sa-i deosebeasca pe cumparatorii cu fizionomii asemanatoare si nu intotdeauna inregistrau corect produsele luate de pe rafturi.

Unic in lume

 

 

 

×