x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Parmalat cere 10 miliarde de la Citigroup

Parmalat cere 10 miliarde de la Citigroup

03 Aug 2004   •   00:00

Parmalat solicita Citigroup despagubiri de peste 10 miliarde dolari. Intr-un proces intentat de colosul italian alimentar, ajuns in stare de faliment, banca americana este acuzata ca a contribuit la fraudarea cu miliarde de dolari a Parmalat, a actionarilor si a creditorilor sai, prin participarea la disimularea realitatii situatiei sale financiare.

"Citigroup s-a angajat intr-o serie de tranzactii cu Parmalat sau subsidiarele sale, al caror unic scop economic era imbogatirea Citigroup pe socoteala Parmalat", se arata in plangerea formulata.

In replica, dar fara a comenta asupra plangerii, Citigroup a amintit ca a pierdut "mai multe sute de milioane de dolari din cauza conduitei frauduloase a Parmalat", adaugand ca va mentine reclamatiile impotriva companiei si ca se va apara impotriva "plangerilor aberante prin care se doreste gasirea unor buzunare pline".

Grupul italian si-a anuntat cu mai multa vreme in urma intentia de a ataca in justitie bancile si firmele de tranzactii cu valori mobiliare care s-au ocupat de vanzarile sale de obligatiuni.

×
Subiecte în articol: economic