x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Patria Bank a avut un profit net de 2,8 milioane lei în primele șase luni ale acestui an

Patria Bank a avut un profit net de 2,8 milioane lei în primele șase luni ale acestui an

17 Aug 2019   •   19:30
Patria Bank a avut un profit net de 2,8 milioane lei în primele șase luni ale acestui an

Patria Bank a înregistrat un profit net de 2,8 milioane lei în primul semestru din 2019, faţă de o pierdere de 23,3 milioane lei în primele șase luni ale anului trecut. Instituția a acordat credite noi de circa 342 milioane de lei, cu o dinamică superioară pe zona de creditare companii (credite IMM, microcreditare şi agro). Soldul brut de credite comerciale performante a consemnat o creştere de 80,6 milioane de lei faţă de finalul anului 2018. 

Cheltuielile operaţionale au scăzut cu circa 8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, excluzând creşterea costurilor ca urmare a majorării contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.Costul riscului a fost mai mic cu 78% faţă de perioada similară a anului 2018 pe fondul îmbunătăţirii acţiunilor de recuperare şi al diminuării portofoliului de credite neperformante prin operaţiuni de vânzare portofolii. 

Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). 
Grupul include: Patria Bank, Patria Credit IFN şi SAI Patria Asset Management.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bănci patria bank profit