x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Penuria de cipuri: Acțiunile Apple scad, după anunțul privind reducerea producției iPhone 13

Penuria de cipuri: Acțiunile Apple scad, după anunțul privind reducerea producției iPhone 13

13 Oct 2021   •   10:20
Penuria de cipuri: Acțiunile Apple scad, după anunțul privind reducerea producției iPhone 13

Acțiunile Apple au scăzut în urma unor informații potrivit cărora și-ar putea reduce obiectivele de producție pentru iPhone 13, din cauza penuriei actuale de cipuri pentru computere, relatează BBC.

Gigantul electronic se aștepta să producă 90 de milioane de iPhone-uri în ultimul trimestru din 2021, potrivit Bloomberg.

Apple a fost nevoită acum să le spună partenerilor săi că producția va fi redusă cu până la 10 milioane de unități.

Acțiunile Apple au scăzut cu 1,2% în tranzacțiile din afara pieței, în urma acestei știri.

Producătorii de semiconductori Broadcom și Texas Instruments au scăzut și ei cu 1%, sursele spunând că se luptă să livreze la timp suficiente cipuri către Apple.

BBC a contactat Apple, Broadcom și Texas Instruments pentru comentarii.

În septembrie, Apple a lansat patru noi modele de iPhone 13: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Precomenzile au început pe 17 septembrie și livrările au început pe 24 septembrie.

Milioane de produse din mai multe industrii se bazează în prezent pe cipurile de calculator pentru a funcționa, iar fabricile producătorilor de semiconductori lucrează în prezent la capacitate maximă pentru a satisface cererea.

Producătorii de smartphone-uri precum Apple - unii dintre cei mai mari cumpărători de cipuri din lume - au fost grav afectați, dar și alte sectoare, precum industria auto și producătorii de console de jocuri video.

În iulie, directorul general al Apple, Tim Cook, a avertizat investitorii că lipsa semiconductorilor ar putea afecta vânzările de iPhone și iPad.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Apple