x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Persoanele fizice se pot înscrie în Programul "Casa Verde Fotovoltaice"

Persoanele fizice se pot înscrie în Programul "Casa Verde Fotovoltaice"

10 Sep 2019   •   11:09
Persoanele fizice se pot înscrie în Programul "Casa Verde Fotovoltaice"

Persoanele fizice se pot adresa instalatorilor în vederea înscrierii în Programul Naţional "Casa Verde Fotovoltaice", începând din 10 septembrie, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Valoarea contractului de finanţare este de 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operaţional Regional (POR). Valoarea totală a finanţării acordate pentru acest program se ridică la aproximativ 656 milioane lei, Administraţia Fondului pentru Mediu asigurând, din Fondul pentru Mediu, sumele necesare pentru regiunea Bucureşti - Ilfov.

Scopul programului este creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.
Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Înscrierea solicitantului persoană fizică se va face la unul dintre instalatorii validaţi care au încheiat contract de participare cu AFM, în limita fondurilor alocate regiunii în care se află imobilul pe care se implementează proiectul. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: casa verde fotovoltaice