x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piaţa berii din România a crescut cu 2% în volum, pe primele şapte luni ale anului

Piaţa berii din România a crescut cu 2% în volum, pe primele şapte luni ale anului

27 Sep 2017   •   15:42
Piaţa berii din România a crescut cu 2% în volum, pe primele şapte luni ale anului

Piaţa berii din România a înregistrat o creştere de 2% în volum, pe primele şapte luni ale anului, comparativ cu intervalul similar din 2016, arată datele Asociaţiei Berarii României, publicate miercuri.

Potrivit sursei citate, valoarea adăugată pe care sectorul berii o generează în domeniile conexe de activitate se ridică la 860 de milioane de euro, iar contribuţia adusă la bugetele de stat şi locale este de peste 530 milioane de euro.

"Evoluţia pieţei berii în perioada ianuarie - iulie 2017 a fost una pozitivă, dar indiscutabil moderată. În acest moment, considerăm că se întrunesc premisele pentru ca piaţa să îşi continue evoluţia, dar numai rezultatele finalului de an vor putea să confirme sau să infirme consolidarea acestui trend. Un factor determinant al evoluţiei pozitive a pieţei berii rămâne în mod cert asigurarea în continuare a unui context economic si a unui cadru de reglementare predictibile, cele care au permis de altfel pieţei berii ca, începând de anul trecut, să evolueze în mod natural, bazându-se pe dinamica cererii şi ofertei', susţine Julia Leferman, director general Asociaţia Berarii României.

În acest context, datele Asociaţiei relevă faptul că, în primele şapte luni ale anului în curs, piaţa berii din România a consemnat un salt de 2%, ca volum, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2016.

'Susţinem predictibilitatea contextului economic, întrucât astfel poate fi protejată puterea de cumpărare a românilor. Pentru a-şi cumpăra un litru de bere, un român trebuie să muncească 22 de minute, în timp ce un german trebuie să muncească doar 8 minute, iar un olandez 9 minute. Intervenţia unui factor economic imprevizibil poate mări oricând acest decalaj, cu consecinţe negative pentru întregul lanţ de activităţi conexe producţiei de bere: agricultura, HoReCa, comerţul cu amănuntul, transporturile, industria de ambalaje', a punctat Leferman.

Asociaţia Berarii României a fost înfiinţată în urmă cu 13 ani, iar din 2008 a devenit membru al organizaţiei Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles.AGERPRESpP

×
Subiecte în articol: Piaţa berii din România crescut cu 2%