x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Planul de investiții al Transgaz are undă verde de la ANRE. Care este valoarea acestuia

Planul de investiții al Transgaz are undă verde de la ANRE. Care este valoarea acestuia

29 Noi 2020   •   19:35
Planul de investiții al Transgaz are undă verde de la ANRE. Care este valoarea acestuia

Planul de investiții al Transgaz pentru intervalul 2020-2029 a fost aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE). Acesta prevede proiecte în valoare de 4,2 miliarde de euro, transmite compania.

"Managementul companiei Transgaz continuă unul dintre cele mai mari şi mai importante programe de dezvoltare a infrastructurii de transport gaze naturale din România din ultimii 20 de ani, cu proiecte de investiţii estimate la aproximativ 4,2 miliarde de euro, proiecte ce vor avea ca rezultat crearea de noi culoare de transport gaze naturale esenţiale pentru transportul, atât pe piaţa autohtonă, cât şi pe pieţele din regiune, a cantităţilor de gaze naturale descoperite în Marea Neagră, dar şi după integrarea României în marile traseele transfrontaliere ale Coridorului Sud-Est/Nord-Sud al Europei", se arată în Planul de Dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport al Gazelor.

Conducta BRUA este unul dintre proiectele importante ale societății. Porțiunea aflată pe teritoriul României a fost finalizată. Investiția s-a ridicat la 423 de milioane de lei. Este vorba despre coridorul sudic de transport pentru preluarea gazelor din Marea Neagră - 371 milioane de euro, interconectarea SNT cu conducta de tranzit T1 şi reverse-flow Isaccea - 77 milioane de euro şi modernizarea staţiilor de la Isaccea şi Negru Vodă, interconectarea cu Serbia şi Ungaria, noi dezvoltări ale SNT în nord-estul ţării, pentru îmbunătățirea aprovizionării cu gaze a Republicii Moldova - 174 milioane de euro.

Consumul de gaze al ţării noastre se estimează că va crește cu 10% în următorii 10 ani, de la 120 de GWh în 2020 la 132 GWh în 2030.

×
Subiecte în articol: anre transgaz