x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pregătirea patului germinativ pentru semănăturile de primăvară. Tot ce trebuie să știi

Pregătirea patului germinativ pentru semănăturile de primăvară. Tot ce trebuie să știi

06 Mar 2019   •   11:51
Pregătirea patului germinativ pentru semănăturile de primăvară. Tot ce trebuie să știi

Pregătirea patului germinativ pentru semănăturile de primăvară este în tot în această perioadă a anului. Iarna-i pe sfârșite, temperaturile permit să se înceapă înființarea primelor culturi din 2018.

Culturile care germinează ușor, la grade mici, dar pozitive – 1-5 grade Celsius – sunt cele de orz, orzoaică, lucernă, sfeclă de zahăr, in și mazăre. Către acestea, care sunt denumite și „culturi de epoca I-a”, trebuie să-și îndrepte atenția agricultorii. Specific pentru aceste culturi este că nu au nevoie de grade mari de temperatură la sol, doar de umiditate suficientă, pentru pregătirea patului germinativ generos. Cum terenul a fost arat încă de la sfârșitul verii sau toamna, ori chiar în primele zile de iarnă, care s-au dovedit a fi mai călduroase (asta depinde mult de cultura care a fost în anul anterior pe acea suprafață), accesul în câmp va fi facil.

După ce se va intra bine în primăvară și temperaturile vor crește până la 7-10 grade Celsius, agricultorii au posibilitatea să însămânțeze și culturi din epoca a II-a, cum ar fi: porumbul, floarea soarelui și fasolea. Aceste culturi pot fi înființate și pe terenuri care nu au fost arate la sfârșitul anului precedent și pentru care aratul se va face primăvara.

A doua categorie de culturi, cele din epoca II –porumbul, soia, floarea-soarelui sau fasolea au nevoie de temperaturi mai ridicate în sol pentru a germina (7-10 grade Celsius, chiar mai mult).

Pregătirea patului germinativ pentru semănăturile de primăvară de epoca I-a

Experții ne atrag atenția asupra faptului că ..............

Citește mai departe despre pregătirea patului germinativ pentru semănăturile de primăvară

×