x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Presa a speriat CNAIR. Reparațiile drumului spre mare au fost reprogramate

Presa a speriat CNAIR. Reparațiile drumului spre mare au fost reprogramate

de Diana Scarlat    |    29 Iul 2017   •   11:56
Presa a speriat CNAIR. Reparațiile drumului spre mare au fost reprogramate

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, ieri, reprogramarea lucrărilor de reparaţii pe Podurile Borcea şi Cernavodă, după 15 august. Inițial, CNAIR anunțase că traficul va fi îngreunat de lucrări, exact în această perioadă de vârf de sezon estival, până pe 15 august, însă mesajele venite din partea mass-media au dus la o schimbare urgentă de strategie.

 

“Lucrările de reparatii asfaltice care erau programate să se desfăşoare în această perioadă pe Podurile Borcea şi Cernavodă, au fost reprogramate după data de 15 august, când se prognozează o scădere a traficului rutier spre şi dinspre litoral. Potrivit programării iniţiale lucrările pe aceste două poduri ar fi urmat să se încheie pe data de 15 august şi ar fi fost executate noaptea, în intervalul orar 22:00 – 06:00, în zilele de luni, marți, miercuri și joi”, a anunțat, ieri, CNAIR.

 

Traficul este, oricum, infernal, în zilele cele mai alglomerate, iar autoritățile recomandă traseele alternative, unde, însă, nu se poate ajunge, din cauza unor porțiuni de drum imposibil de parcurs cu autoturismul. Chiar ieri, din cauza ploilor torențiale din județul Constanța, drumul din sudul litoralului până la Constanța a durat, pentru mulți dintre cei blocați în trafic, mai mult de trei ore. O alternativă bună ar fi fost prin Pecineaga-Topraisar, de unde pornesc alte două rute posibile, una spre Murfatlar, alta spre Ostrov, de unde se poate trece Dunărea cu bacul. „O astfel de porțiune, de șapte kilometri, este între localitatea Pecineaga și Amzacea, pe care sunt adevărate cratere, iar covorul asfaltic turnat relativ recent arată ca după un concurs de drifturi cu tancul. Am evitat blocajele din trafic, produse ieri, în zona Tuzla-Eforie-Agigea, am urmat drumul pe care l-am văzut pe hartă, dar nu știam dacă mai reușim să ajungem la Topraisar, din cauza gropilor pline de apă, imposibil de ocolit”, mărturisește un turist.

 

Cei șapte kilometri aproape imposibil de parcurs fac inaccesibilă o rută de peste 100 de kilometri, care ar veni în sprijinul turismului românesc, asigurând accesul spre și dinspre litoral, dar fosta Companie de Drumuri (CNADNR) și actuala CNAIR nu au făcut niciun fel de investiție în acest sens.

×
Subiecte în articol: CNAIR podul borcea podul cernavoda