x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Privatizare - Grupul german HVB vrea BCR

Privatizare - Grupul german HVB vrea BCR

11 Feb 2005   •   00:00

Banca Comerciala Romana se va privatiza pana cel tarziu la sfarsitul primului trimestru al anului viitor, prin vanzarea pachetului majoritar catre un investitor strategic.

"Termenul anuntat este realist, avand in vedere ca BCR a trecut deja printr-o etapa de privatizare cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation", considera Dan Pascariu, presedintele HVB.

INVESTITORI. Grupul german HVB vrea sa participe la procesul de privatizare al Bancii Comerciale Romane. "Grupul HVB este interesat intr-o achizitie majora in Romania si intentioneaza sa participe la procesul de privatizare al celor doua banci ramase in portofoliul statului, BCR si Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC)", a afirmat Dan Pascariu. In acelasi timp Bank Austria Creditanstalt, filiala a grupului german HVB intentioneaza sa participe la privatizarea CEC, iar in cazul in care oferta sa nu va fi castigatoare va incerca sa preia BCR.

LA BURSA. Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Gabriel Zbarcea a declarat ca este de acord sa coteze actiunile BCR la bursa de valori, chiar inainte de vanzarea catre un investitor strategic. Listarea la BVB poate fi operata fie printr-o oferta publica de vanzare din partea AVAS, fie prin eliminarea restrictiei de vanzare pentru salariatii bancii. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic