x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Profitul celei mai mari companii româneaști de petrol se prăbușește

Profitul celei mai mari companii româneaști de petrol se prăbușește

29 Oct 2020   •   09:52
Profitul celei mai mari companii româneaști de petrol se prăbușește

Compania OMV Petrom a înregistrat un profit net cu 70% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 826 de milioane de lei. Veniturile din vânzări au scăzut cu 17%, până la 15,1 miliarde de lei.

Încasările din exploatare CCA, fără elemente speciale, a fost redus cu 47%, de 1,8 miliarde de lei.

Investiţiile s-au micșorat cu 15%, ajungând la 2,4 miliarde de lei.

Contribuţia grupului la bugetul de stat a fost de 7,2 miliarde de lei în primele 9 luni ale anului, inclusiv dividende de 360 de milioane de lei către statul român.

"Izbucnirea globală a pandemiei Covid-19 continuă să aibă un impact major asupra evoluţiei economiei globale.

Deşi preţurile la ţiţei au crescut uşor în timpul celui de-al doilea trimestru că urmare a reducerii ofertei, ele rămân în continuare volatile.

Creşterile recente ale cazurilor Covid-19 din întreagă lume ar putea duce la întârzierea redresării aşteptate a cererii, ca urmare a reacţiei guvernelor şi cetăţenilor.
OMV Petrom răspunde situaţiei cu măsuri specifice în vederea menţinerii stabilităţii economice a Grupului şi asigurării furnizării de energie. Sănătatea şi bunăstarea fiecărui angajat este prioritatea numărul unu. În acelaşi timp, OMV Petrom implementează măsuri specifice de protejare a sănătăţii financiare a Grupului, respectiv reducerea investiţiilor şi tăierea costurilor. Din perspectiva actuală, preconizăm că, pe baza măsurilor enumerate mai sus, capacitatea Grupului de a îşi continuă activitatea nu este afectată", se arată în comunicatul societății.

Preţul mediu al ţiţeiului Brent va ajunge la 40 dolari pe baril, faţă de 64 de dolari anul trecut.

"Ca urmare a impactului Covid-19,cererea de produse petroliere şi electricitate se estimează a fi sub nivelul înregistrat în 2019, în timp ce cererea pentru gaze naturale este estimată la un nivel similar cu cel al anului 2019, susţinută de industrii mari consumatoare de gaze naturale", transmite compania.

×
Subiecte în articol: omv petrom profit petrol gaze