x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie RCA loveşte în tineri

RCA loveşte în tineri

28 Oct 2016   •   10:32
RCA loveşte în tineri
Sursa foto: FOTO: Victor Stroe

Ministerul Finanțelor a făcut public actul care stabileşte prețurile maxime pentru asigurarea RCA. Sunt indicate, pentru prima dată, tarifele pentru toate categoriile de clienți.

Companiile de asigurări care vor depăşi nivelul maxim al tarifelor de primă RCA stabilite pentru o perioadă de şase luni prin Hotărâre de Guvern vor fi sancţionate cu amenzi de până la 50.000 de lei, conform proiectului de act normativ, lansat în dezbatere de Finanţe.

Pe de altă parte, Autoritatea de Supraveghere Financiară precizează, într-un comunicat de presă, că pune la dispoziţie, pe www.asfromania.ro, Raportul care detaliază modalitatea de stabilire, de către Autoritate, a acestor tarife.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a anunţat că instituţia a avizat proiectul de Hotărâre de Guvern care prevede plafonarea tarifelor RCA pentru o perioadă de şase luni, pentru a ajuta piaţa să se stabilizeze.

Un şofer care are mai puţin de 25 de ani şi conduce o maşină de peste 2.500 cmc va plăti o primă maximă RCA de 3.087 lei. Cel mai redus RCA, 610 lei, va fi achitat de un şofer care are între 31 şi 40 de ani şi conduce un autovehicul de 1.400 cmc.

 

 

×