x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Robert Cazanciuc: În timp ce românii se pregătesc pentru trecerea în Noul An, guvernul Cîțu vine cu o surpriză

Robert Cazanciuc: În timp ce românii se pregătesc pentru trecerea în Noul An, guvernul Cîțu vine cu o surpriză

30 Dec 2020   •   17:36
Robert Cazanciuc: În timp ce românii se pregătesc pentru trecerea în Noul An, guvernul Cîțu vine cu o surpriză

Guvernul Cîțu vine cu o surpriză, ordonanța de urgență care răstoarnă voința suverană exprimată prin referendumul pentru justiție, a anunțat senatorul PSD Robert Cazanciuc.

„În timp ce românii se pregătesc pentru trecerea în Noul An, guvernul Cîțu vine cu o surpriză: ordonanța de urgență care răstoarnă voința suverană exprimată prin referendumul pentru justiție. La finalul anului 2019, prevederea privind formarea completelor de trei în apel a fost amânată pentru un an de zile tocmai pentru a se pregăti aplicarea ei. Guvernarea liberală a știut că legea va intra în vigoare, dar nu a făcut niciun fel de demers să fie respectată.

Așa cum au refuzat să vină în Senat să voteze inițiativa , astăzi sfidează voința poporului exprimată prin referendumul pentru justiție, doar pentru a acoperi incompetența și indolența guvernului. Mă îndoiesc că acest act are avizul CSM! Mă aștept ca Avocatul Poporului, fiind de partea poporului, să sesizeze CCR pentru flagranta încălcare a voinței suverane a peste 6,5 milioane de români!", a scris Robert Cazanciuc, pe Facebook.

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de astăzi o OUG în domeniul organizării judiciare, prin care legea ce prevede formarea completurilor din 3 judecători ar fi amânată. Potrivit rezultatelor referendumului pe teme de justiţie din mai 2019, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 6.477.865 de răspunsuri au fost favorabile.

Mediafax

×
Subiecte în articol: guvernul citu robert cazanciuc