x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România nu mai are cea mai mare inflație din UE

România nu mai are cea mai mare inflație din UE

01 Iun 2020   •   14:05
România nu mai are cea mai mare inflație din UE

România nu mai are cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană, a precizat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"PSD a ţinut voit trei ani de zile Romania în topul ruşinii în UE. În guvernarea socialistă România a avut cea mai mare rata a inflaţiei din UE, lună de lună. Trei ani la rând. PSD a crescut voit rata inflaţiei de la 0% la peste 5% pe an. Rata inflaţiei mare şi imprevizibilă îi afectează pe românii cu venituri mici. Trei ani de zile PSD a avut o politica premeditată, de a creşte rata inflaţiei care i-a lovit tocmai pe românii cu venituri mici. Am promis că scoatem România din topul ruşinii şi am reuşit", a scris Cîţu, pe Facebook.

Eurostat arată că cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE în luna mai au fost înregistrate în Cehia (3,3%), Polonia (2,9%), Ungaria (2,5%) şi România (2,3%).

În aprilie comparativ cu situaţia din luna martie, rata anuală a inflaţiei a scăzut în 26 de state membre, inclusiv în România, unde rata anuală a inflaţiei a ajuns la 2,3% în aprilie, de la 2,7% în luna martie. În UE, rata anuală a inflaţiei a coborât până la 0,7%, de la 1,2% în luna precedentă.

×
Subiecte în articol: florin citu inflatie ue eurostat