x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Terasamentul autostrăzii Lugoj - Deva s-a prăbuşit pe o lungime de 70 de metri, în zona localităţii Holdea

Terasamentul autostrăzii Lugoj - Deva s-a prăbuşit pe o lungime de 70 de metri, în zona localităţii Holdea

14 Iul 2017   •   17:14
Terasamentul autostrăzii Lugoj - Deva s-a prăbuşit pe o lungime de 70 de metri, în zona localităţii Holdea

Terasamentul autostrăzii Lugoj - Deva s-a surpat pe o lungime de 70 de metri şi o lăţime de 11 metri, iar o echipă de control a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se află la faţa locului pentru evaluarea situaţiei, a anunţat, vineri, CNAIR. 

"Conducerea CNAIR SA a dispus în ultimele luni mai multe acţiuni inopinate de control în urma cărora au fost identificate o serie de neconformităţi. Cea mai recentă acţiune de control a fost trimisă pe şantierul lotului 3 al autostrăzii Lugoj - Deva, în urma apariţiei unei surpări a terasamentului pe o lungime de 70 de metri şi o lăţime de 11 metri. Echipa de control de la faţa locului urmează să evalueze situaţia în vederea stabilirii cauzelor care au produs evenimentul şi să prezinte un raport", se arată în comunicat. 

Până în prezent au fost desfăşurate acţiuni de control privind calitatea lucrărilor pe şantierele autostrăzilor Lugoj-Deva şi Sebeş-Turda, iar principalele probleme identificate au fost legate de calitatea slaba a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi calitatea neconformă a unora dintre lucrările executate. 

CNAIR precizează că au fost emise rapoarte cu problemele constatate şi s-au dispus măsuri contractuale de remediere. 

Potrivit sursei citate, în cazul în care constructorii şi consultanţii nu vor remedia rapid deficienţele, măsurile contractuale de penalizare pot merge până la rezilierea contractelor din culpa antreprenorilor. 

"Acţiunile de control vor continua şi vor fi dispuse inclusiv în urma sesizărilor din partea cetăţenilor şi a presei", precizează CNAIR.AGERPRES

×
Subiecte în articol: autostrada lugoj-deva