x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Top 5 țări cu cele mai întinse suprafețe agricole. Unde se situează România? Cei avea o surpriză

Top 5 țări cu cele mai întinse suprafețe agricole. Unde se situează România? Cei avea o surpriză

21 Feb 2018   •   14:02
Top 5 țări cu cele mai întinse suprafețe agricole. Unde se situează România? Cei avea o surpriză

Potențialul agricol al unei țări nu este de neglijat, atât în raport cu propria populație, cât și din perspectiva nevoilor alimentare ale planetei. Care este locul României? Se află pe o poziție fruntașă sau dimpotrivă?

Suprafața de teren agricol, calitatea muncii (dată de nivelul dotărilor tehnice, tehnologiile utilizate și profesionalizarea lucrătorilor agricoli), ca și productivitatea sunt esențiale pentru o țară care își dorește pe de o parte să acopere cererea de pe piața internă, pe de altă parte să exporte, la un preț bun, recoltele obținute.

Un top al țărilor cu cele mai întinse suprafețe agricole, pe mapamond, e de folos ca să înțelegem care pot fi principalii producători de surse primare de hrană ai omenirii. Cu atât mai mult cu cât aceste 5 țări adună împreună 39,68% din suprafața agricolă a globului, deci mai mult de o treime din întreg.

Top 5 țări cu cele mai întinse suprafețe agricole de pe planetă

1) Statele Unite ale Americii - Teren agricol: 1.650.062 kmp, adică 10,48% din suprafața totală a Terrei.

O pondere importantă în economia Statelor Unite ale Americii o constituie și astăzi agricultura. 44,5% din suprafața totală a SUA o reprezintă cea folosită pentru agricultură, cu peste 2,2 milioane de ferme productive. Statele cu cea mai mare producție agricolă sunt Texas, Montana, Kansas și Nebraska, iar particularitatea agriculturii americane o reprezintă faptul că se bazează pe tehnologii moderne și utilaje din generații recente.

............

Citește mai departe și află care e locul României între țările agricole ale lumii

×