x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tranzacția anului: Orange ia 54% din Telekom

Tranzacția anului: Orange ia 54% din Telekom

de Valentin Gros    |    10 Noi 2020   •   08:54
Tranzacția anului: Orange ia 54% din Telekom

Operatorul de telefonie Orange România a cumpărat 54% din acţiunile Telekom Romania Communications de la compania deținătoare, Hellenic Telecommunications Organization (OTE).

„La valoarea agreată de 497 milioane de euro pentru întregul pachet de acţiuni (100%), valoarea acţiunilor deţinute de OTE este de 268 milioane de euro, însă aceasta poate fi supusă unor ajustări la încheierea tranzacţiei, pentru a balansa modificările anumitor elemente, precum datoria netă sau capitalul circulant”, se arată într-un comunicat transmis de OTE.

Orange România a raportat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde euro în 2019. Telekom Romania Communications are, în prezent, o reţea fixă de telecomunicaţii la nivel naţional, care deserveşte aproximativ 930.000 de clienţi de Internet de mare viteză, şi 1,2 milioane de abonaţi la serviciile TV. Compania a înregistrat anul trecut venituri de 622 milioane de euro. 

Între linii

Tranzacția urmează să fie aprobată de Comisia Europeană şi de alte autorităţi competente, fiind aşteptată să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2021, au spus oficialii Orange România. Până la aprobarea şi finalizarea operațiunii, ambele companii vor continua să funcţioneze independent.

 

×
Subiecte în articol: orange romania Telekom România