x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Trecerea de la agricultura convenţională la cea ecologică - pas cu pas

Trecerea de la agricultura convenţională la cea ecologică - pas cu pas

28 Ian 2018   •   13:43
Trecerea de la agricultura convenţională la cea ecologică - pas cu pas

Agricultura ecologică este o afacere de al cărei profit sunt coştienţi din ce în ce mai mulţi fermieri. Produsele bio sunt la mare căutare şi pe piaţa noastră, motiv pentru care mulţi agricultori îşi transformă ferma convenţională într-una certificată ecologic.

Deşi există programe prin care statul sprijină astfel de iniţiative, trebuie să ştiţi că drumul care are ca finalitate conversia la agricultura ecologică nu este unul facil, trebuind să parcurgă, pe lângă etapa birocratică, pe cea de inspecție și certificare, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Pentru a porni pe acest drum, un fermier trebuie să cunoască avantajele și dezavantajele practicării acestui sistem şi să aibă cunoștințe de agricultură ecologică.

Pe aceeasi tema:

Cum putem scoate profit din suprafețele mici de teren

Cum să faci profit din agricultură. Cultura de afin, o investiţie sortită succesului

Iată câteva recomandări care vă vor ajuta să puneţi bazele unei agriculturi ecologice de succes:

1. Este nevoie de un plan de lucru pe termen mediu și lung. În acest sens, fermierul trebuie să fie în permanență la curent cu reglementările naționale și europene din domeniu. Se încheie și se semnează un contract prin care fermierul se angajează să respecte regulamentul în vigoare în ceea ce privește metoda de producție ecologică, procesarea, comercializarea, depozitarea și etichetare produselor agroalimentare ecologice.

.....................

Citește mai departe AICI

×