x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie VIDEO. Oros: Săptămâna viitoare, vom ști mai multe despre fiecare proiect acceptat în cadrul PNRR

VIDEO. Oros: Săptămâna viitoare, vom ști mai multe despre fiecare proiect acceptat în cadrul PNRR

18 Mar 2021   •   15:19
VIDEO. Oros: Săptămâna viitoare, vom ști mai multe despre fiecare proiect acceptat în cadrul PNRR
Sursa foto: Hepta

Săptămâna viitoare vor exista mai multe detalii despre fiecare proiect acceptat în cadrul Programului Național de Reziliență și Relansare (PNRR), din cele 10 înaintate Comisiei Europene, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

De asemenea, acesta a precizat că rămâne prioritar proiectul privind infrastructura de gestionare a apei cu o finanțare de 4 miliarde de euro.

„Săptămâna viitoare, vom şti mai multe despre fiecare proiect acceptat, pentru că noi am intrat cu vreo 10 proiecte, le-am înaintat Comisiei. Rămâne o prioritate pentru noi infrastructura de gestionare a apei (...) pentru că împreună cu cei de la Mediu vom gestiona acest program. Este alocată o sumă de 4 miliarde de euro. De asemenea, pentru prevenirea deşertificării şi combaterea eroziunii solului vom lucra tot cu cei de la Mediu pe un program de prevenire a deşertificării şi împădurire de aproximativ 1 - 1,5 miliarde de euro", a declarat Adrian Oros, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai menționat că rămâne de interes și proiectele care vizează realizarea centrelor de depozitare, coelctare și distribuție a produselor agricole, centrele integrate de prelucrare primară a lânii și reforma structural a tuturor liceelor agricole.

„ Rămân de interes pentru noi acele centre integrate de colectare, depozitare şi distribuţie a produselor şi mergem în continuare pe această idee, deşi am văzut că cei de la Rezervele Statului au prins un grant într-un program separat privind depozitele destinate Rezervelor Statului. Apoi centrele integrate de colectare şi prelucrare primară a lânii, este un proiect pe care o să îl derulăm împreună cu Ministerul Economiei tot prin PNRR. De asemenea, reforma structurală a tuturor liceelor agricole şi aici am prins şi fermele didactice, care vor fi minimum 5 pentru fiecare liceu agricol care intră într-un program de învăţământ dual şi fermele didactice să beneficieze de acest program, astfel încât să avem finanţat până în 2026 un program destul de serios şi bine conturat. Acesta îl derulăm împreună cu cei de la Ministerul Învăţământului", a explicat Oros.

România dispune de un proiect estimate de 30,4 miliarde de euro destinate instrumentului de finanțare „Mecanismul de redresare și reziliență”, din care 13,7 miliarde de euro sunt structurați sub formă de granturi, iar 16,6 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

×