x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Viitorul Cod fiscal, discutat miercuri în Guvern

Viitorul Cod fiscal, discutat miercuri în Guvern

de Daniela Ivan    |    07 Noi 2017   •   10:22
Viitorul Cod fiscal, discutat miercuri în Guvern

Coaliţia majoritară a reuşit să respingă ieri o moţiune de cenzură simplă depusă de PNL prin care se cerea demisia ministrului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa. Proiectul de Ordonanţă privind modificarea Codului fiscal va fi discutat în şedinţa de Guvern de miercuri, a declarat Mişa, pe holurile Parlamentului.

"Am avut o discuţie cu premierul. Premierul a purtat o discuţie la partid şi miercuri va avea loc şedinţa de Guvern aşa cum a fost anunţata şi care va include şi Ordonanţa ce a fost citită în primă lectură, exact cum este, cu transferul contribuţiilor", a explicat Mişa. Întrebat dacă legea salarizării unitare va putea fi aplicată în varianta în care a fost adoptată, cu majorarea salarială de 25% din ianuarie 2018, ministrul a răspuns că se poate aplica fără niciun fel de probleme, deoarece, "în momentul în care a fost gândit transferul contribuţiilor ca măsură în programul de guvernare, a fost luat în calcul tot ansamblul măsurilor fiscale şi nu va fi niciun efect negativ asupra legii salarizării". În ceea ce priveşte avizul negativ dat de Consiliul Fiscal, Mişa a afirmat că acesta a ridicat nişte probleme care au fost menţionate în proiectul de fundamentare, în legătură cu impactul, dar că nu va fi o problemă implementarea măsurilor prevăzute.

Pe de altă parte, liderul de grup al liberalilor, Iulian Dumitrescu, a spus că revoluţia fiscală a PSD a reuşit să nemulţumească pe toată lumea, sindicatele, patronatele şi pe oamenii simpli.

Ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa, a fost apărat în Senat de colegii săi din PSD. Cu 68 de voturi împotrivă și 33 de voturi pentru, moțiunea simplă a fost respinsă

 

×
Subiecte în articol: Viitorul Cod fiscal Ionuț Mișa