x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Volane destepte de limuzine, la Arad

Volane destepte de limuzine, la Arad

06 Dec 2004   •   00:00

Producatorul japonez de componente auto Takata Petri intentioneaza sa isi extinda activitatea in Romania, prin transferul productiei unei fabrici de volane din Germania.

ELIZA POPA

TRANSFER. Masinile adevarate vor avea volane "made in Romania"
Potrivit unui articol din editia electronica a cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, relocarea a fost determinata de necesitatea diminuarii costurilor de productie. Personalul unitatii de la Aschaffenburg, din Bavaria, va fi redus de la 2.000 angajati la circa 370, care isi vor desfasura activitatea in cadrul unui centru de cercetare.

INVESTITII. Takata-Petri a mai transferat in anul 2002, din Cehia in Romania, la fabrica de la Arad, operatiunile de imbracare in piele a volanelor auto destinate automobilelor Mercedes. Compania detine din anul 2001 la Arad o unitate de productie amplasata pe o suprafata de 18 hectare, unde sunt realizate volane pentru constructori precum BMW, Mercedes, Audi, Nissan si Iveco. Potrivit unor surse din cadrul companiei, investitiile realizate in Romania sunt de 35 milioane euro.

GIGANT. Grupul Takata-Petri a fost format in martie 2000, in urma preluarii de catre compania japoneza Takata Corporation din Tokyo a pachetului majoritar de actiuni al firmei Petri AG din Aschaffenburg. Asocierea a condus la crearea unuia dintre cei mai mari furnizori mondiali de sisteme de siguranta auto, cu o prezenta semnificativa pe toate pietele importante. Takata Corporation este cel mai important producator japonez de airbag-uri si centuri de siguranta, cu activitati de productie, cercetare-dezvoltare si de vanzare la nivel global.

×
Subiecte în articol: economic