x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Wine & Street Food la Palatul Parlamentului

Wine & Street Food la Palatul Parlamentului

de Diana Scarlat    |    21 Apr 2018   •   11:23
Wine & Street Food la Palatul Parlamentului

Festivalul “Wine & Street Food” își așteaptă vizitatorii astăzi și mâine, la Palatul Parlamentului. Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, iar cu acest prilej s-a desfășurat și dezbaterea “Wine & Street Food Forum”, organizată de Intact Media Group, în parteneriat cu Wine & Street Food Festival și Alexandrion Group.

 

Prima ediție ”Wine & Street Food Forum” a pus pentru prima dată față în față antreprenorii care activează în acest domeniu cu reprezentanți ai Guvernului și ai autorităților locale. Mediul de afaceri a avut ocazia de a prezenta problemele de natură financiară și legislativă cu care se confruntă. Prezentă la Forum, premierul Viorica Dăncilă i-a asigurat pe antreprenori de tot sprijinul ei: ”Vă sunt alături pentru identificarea și implementarea soluțiilor corecte, care să contribuie la o mai bună dezvoltare și promovare a domeniului pe care îl reprezentați, atât în plan național, cât și internațional. Știu, de când eram europarlamentar, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, despre problemele, despre oportunitățile pe care le aveți în acest domeniu. Am considerat întotdeauna că este necesară o bună promovare, atât în plan intern, cât și în plan extern”, a precizat prim-ministrul, în cadrul dezbaterii.

 

Și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat câteva dintre măsurile care s-au luat deja la nivelul administrației în sprijinul antreprenorilor din domeniul alimentar. ”Am primit de la unii dintre dumneavoastră solicitarea ca avizele pentru extinderea teraselor existente, teraselor sezoniere să se acorde mai rapid și nu în 30 de zile. Am propus și sunt convinsă că în Consiliul General se va vota ca acest termen să se diminueze la jumătate, deci în 15 zile să se poată obține un astfel de aviz”, a specificat Gabriela Firea.

 

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a vorbit despre instrumentele prin care ministerul pe care îl conduce reușește să aducă politicile publice la îndemâna antreprenorilor. ”Ministerul pune la dispoziția antreprenorilor două programe importante pentru sprijinirea exportului românesc. Primul este acela de sprijinire a târgurilor și expozițiilor printr-un buget dublu față de cel de anul trecut”, a precizat ministrul, care a arătat că un instrument pe care antreprenorii români îl au la dispoziție, dacă își doresc să se extindă și să devină cunoscuți pe piețele externe, este reprezentat de echipa de 83 de consilieri economici din toată lumea, a căror misiune este aceea de a-i îndruma pe oamenii de afaceri.

 

 

×
Subiecte în articol: Wine & Street Food