x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri EximBank România şi Intesa Sanpaolo România vor acorda un credit de 75 milioane dolari companiei greceşti Energean

EximBank România şi Intesa Sanpaolo România vor acorda un credit de 75 milioane dolari companiei greceşti Energean

02 Feb 2018   •   09:18
EximBank România şi Intesa Sanpaolo România vor acorda un credit de 75 milioane dolari companiei greceşti Energean

Compania grecească de explorare şi producţie de hidrocarburi Energean Oil & Gas a anunţat joi că a semnat un acord de credit în valoare de 180 milioane de dolari cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), EximBank Romania şi Intesa Sanpaolo Romania S.A, în scopul accelerării dezvoltării sectorului de hidrocarburi din Grecia, informează un comunicat de presă.

 

Acordul include două facilităţi: o facilitate de credit de 105 milioane de dolari acordată de BERD şi BESTD la care se adaugă o facilitate de până la 75 milioane de dolari aranjată de EximBank România şi care va fi acordată de EximBank România şi Intesa Sanpaolo Bank România S.A.

"Energean este încântată să semneze acest acord cu BERD, BSTDB, EximBank România şi Intesa Sanpaolo Bank pentru a sprijini dezvoltarea în continuare a activelor din nord-estul Greciei", a declarat directorul general de la Energean Oil & Gas, Mathios Rigas.

"Suntem încântaţi să contribuim la această operaţiune care va avea un impact substanţial asupra economiei greceşti. Sunt încântat să constat o întărire a cooperării cu BERD şi angajamentul Export-Import Bank of Romania într-un acord care va creşte eficienţa energetică a Greciei" a comentat preşedintele BSTDB, Ihsan Ugur Delikanli.

EximBank este o instituţie specializată care se implica activ, de 25 de ani, în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială. AGERPRES

×