x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Fondatorul ALIBABA vrea o platformă pentru 2 miliarde de consumatori

Fondatorul ALIBABA vrea o platformă pentru 2 miliarde de consumatori

de Dan Constantin    |    24 Ian 2015   •   09:38
Fondatorul ALIBABA vrea o platformă pentru 2 miliarde de consumatori

Jack Ma, fondatorul Alibaba Group, ajuns cel mai bogat om din China, și-a prezentat planurile de dezvoltare ale platformei de comerț electronic pe care a conceput-o. Într-un interviu pentru organizatorii Forumului economic mondial de la Davos 2015, Jack Ma a spus că vizează o platformă care să asigure 2 miliarde de consumatori și 10 milioane de mici intreprinderi. În prezent platforma asigură 300 de milioane de consumatori, majoritatea din China.
 
El compară Alibaba ca o variantă electronică a Organizației Mondiale a Comerțului. Prin e-OMC, o mică firmă din Norvegia ar putea vinde produsele în Argentina, iar aceasta ia legătura cu IMM din China, a exemplificat el.

Privitor la cariera personală, Jack Ma a povestit că a fost singurul respins din 24 de candidați la angajare la un magazin KFG, iar la Harvard a încercat să fie admis de zece ori la studii de business, jurând să se întoarcă acolo ca profesor.

La ediția 45 a Forumului economic mondial de la Davos care se încheie astăzi, sunt înscriși 2.500 de participanți, între care Angela Merkel, Francoise Hollande, John Kerry, președintele Azerbaidjanului, premierul Turciei, șeful coaliției de guvernare din Libia, președintele statului Mali, președinta Lituaniei, Bill Gates, Andreea Bocelli.
 
România nu este prezentă nici la această ediție cu speakeri incluși în programul oficial al Forumului de la Davos.

×
Subiecte în articol: alibaba alibaba group jack ma eric schmidt