x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Gazprom da in judecata grupul german Uniper

Gazprom da in judecata grupul german Uniper

15 Feb 2018   •   08:13
Gazprom da in judecata grupul german Uniper

Gigantul rus Gazprom a depus o plângere împotriva grupului german Uniper, pentru aplicarea unei decizii internaţionale de arbitraj, referitoare la preţurile gazelor pe 2018.

 

În 12 septembrie 2016, E.ON şi-a redus majoritatea legăturilor cu centralele pe bază de combustibil fosil şi cu depozitele de gaze naturale, după listarea subsidiarei Uniper la Bursa de la Frankfurt. În urma divizării E.ON, a fost creată o nouă companie, Uniper, cu sediul în Dusseldorf, Germania. Aceasta operează independent de la 1 ianuarie 2016, după ce a preluat centralele pe bază de combustibili fosili, activităţile de tranzacţionare a materiilor prime şi un sfert dintre angajaţii E.ON.

În trecut, Gazprom şi grupul german E.ON au avut mai multe litigii judiciare privind preţurile gazelor.

Aplicarea arbitrajului în scopul de a rezolva o dispută contractuală este o practică standard prevăzută în astfel de contracte, a explicat un purtător de cuvânt al Gazprom, adăugând că firma vrea să revizuiască contractul privind preţul gazelor începând cu 1 februarie.

Reprezentanţii Uniper au anunţat că studiază problema, fără a da amănunte suplimentare.

Uniper este partenerul cheie al Gazprom în Germania, cel mai mare consumator de gaz rusesc. Cele două companii au în derulare patru contracte, până în 2035. AGERPRES

×