x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Goldman Sachs: Majoritatea monedelor virtuale vor disparea!

Goldman Sachs: Majoritatea monedelor virtuale vor disparea!

07 Feb 2018   •   16:13
Goldman Sachs: Majoritatea monedelor virtuale vor disparea!

Prabusirea monedelor virtuale, a caror valoare de piata cumulata a scazut, in ultimele luni, cu aproape 500 miliarde de dolari, ar putea capata o si mai mare amploare, crede seful departamentului care elaboreaza studii de investitii la banca Goldman Sachs, Steve Strongin. 

 

In opinia lui, majoritatea criptovalutelor nu vor rezista sub forma lor actuala, iar investitorii trebuie sa se pregateasca de disparitia unora dintre aceste instrumente virtuale. Intr-un final, va ramane un mic grup de monede virtuale, unele inca necunoscute astazi, spune analistul american.

Evitand sa incadreze procesul intr-o limita de timp, expertul Goldman Sachs s-a multumit sa constate ca variatiile de pret observate in ultima perioada indica existenta unei bule. "Ce mai sperie este stransa corelatie intre aceste criptomonede. Lipsite de o valoare proprie, multe dintre ele nu vor supravietui, cu siguranta, astfel ca, la un moment dat, vor ajunge la zero", apreciaza analistul.

"Ar putea vreuna dintre actualele criptomonede sa atinga inaltimi precum Amazon sau Google? Sau vor avea soarta motoarelor de cautare care si-au epuizat existenta? Faptul ca pe piata se creaza o bula nu inseamna ca valutele care vor reusi sa reziste nu ar putea creste in valoare. In acelasi timp, este posibil ca majoritatea activelor digitale sa nu mai repete niciodata recentul succes", a adaugat Steve Strongin.

 

 

×