x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Adevărul despre programul prin care statul vrea să-ți dea 44.000 de euro. De ce să-ți temperezi așteptările

Adevărul despre programul prin care statul vrea să-ți dea 44.000 de euro. De ce să-ți temperezi așteptările

17 Mai 2017   •   11:36
Adevărul despre programul prin care statul vrea să-ți dea 44.000 de euro. De ce să-ți temperezi așteptările

 

Se apropie momentul în care proiectul Start-Up Nation România, lansat prin programul de guvernare PSD, va începe să primească proiectele. Cu ajutorul lui, Guvernul vrea să finanțeze cu 44.000 de euro 10.000 de noi afaceri. Cu toate acestea, oamenii sunt nemulțumiți. Uneori pe bună dreptate, alteori nu. Eu mă voi axa pe o singură perspectivă.

Voi lăsa pe alții să vorbească despre lucrurile negative ale programului Start-Up Nation România. La momentul respectiv, eu am făcut o listă în opt puncte în care vorbeam despre faptul că programul e unul heirupist și care nu are un spirit antreprenorial dezvoltat, ci o componentă de ajutor social.

Între timp, multe lucruri au mai fost schimbate, programul a fost ajustat și îmbunătățit. Schema e complicată pentru mulți - vom vedea, în timp, cât de ușor poate fi implementat și organizat prin birourile teritoriale. De asemenea, vom vedea și cât de rapid se vor livra fondurile către beneficiari.

De asemenea, nu mizez neapărat pe 10.000 de afaceri noi ale unor debutanți antreprenoriali, ci pe 10.000 de firme noi, multe dintre ele ale unor oameni care au deschis deja o afacere, dar vor să profite de această șansă și să folosească fondurile pentru o altă încercare, într-un alt domeniu. Nu e un lucru rău, doar că trebuie să realizăm că nu vor fi 10.000 de noi afaceriști peste noapte. În plus, numele programului e glorificat, că nu creezi startup-uri, adică business-uri cu potențial de creștere uriaș, ci mici afaceri, adică IMM-uri.

Vezi toate detaliile incomode despre Start-up Nation

×
Subiecte în articol: Start-Up Nation România