x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Alpha Bank România, profit brut de 9,9 milioane euro în primul semestru

Alpha Bank România, profit brut de 9,9 milioane euro în primul semestru

29 Aug 2019   •   18:45
Alpha Bank România, profit brut de 9,9 milioane euro în primul semestru

Alpha Bank România a obţinut, în primul semestru din 2019, un profit brut de 9,9 milioane de euro, informează un comunicat al băncii remis joi AGERPRES. 

"Alpha Bank România a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creştere a veniturilor operaţionale şi un profil de risc îmbunătăţit. Creditele s-au situat într-un trend pozitiv, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu mult peste ritmul de creştere al pieţei, reconfirmând încrederea clienţilor noştri. Noile premiere bancare din prima parte a anului au dovedit încă o dată spiritul inovator al Alpha Bank. Dacă în anul 2001 Alpha Bank deschidea piaţa creditelor ipotecare, în 2019 banca noastră a realizat cu succes prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România, obligaţiunile fiind listate la Bursele de Valori din Luxemburg şi Bucureşti", a declarat Sergiu Oprescu, preşedinte Executiv Alpha Bank România.

Potrivit documentului, valoarea creditelor a atins 2,6 miliarde euro, creditele ipotecare înregistrând o creştere anuală de 5,6%, până la 1,13 miliarde euro. 

Depozitele din portofoliul Alpha Bank România au ajuns la 2,44 miliarde euro, crescând semnificativ peste ritmul pieţei, cu 16,3% faţă de 6,2% la nivel de sistem.

Rata creditelor neperformante a scăzut la 3,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a situat la 7,5%. 

Veniturile operaţionale s-au majorat 6,6%, ajungând la 68,7 milioane euro. Cheltuielile operaţionale au avansat cu 9,7%, în principal ca urmare creşterii contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, precum şi a creşterii cheltuielilor cu personalul. 

În mai 2019, Alpha Bank România a realizat cu succes prima emisiune de obligaţiuni ipotecare, în valoare de 200 de milioane de euro, parte a unui program cadru de obligaţiuni ipotecare cu un plafon de un miliard de euro. Aceasta este prima emisiune de obligaţiuni ipotecare realizată de o bancă locală, constituind un punct de reper pentru întreg sistemul bancar românesc. 

Alpha Bank Romania avea în primul semestru al acestui an o reţea formată din 130 de unităţi şi 1.961 de angajaţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alpha bank