x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Anul 2021 a adus Europei 78 de „unicorni”

Anul 2021 a adus Europei 78 de „unicorni”

06 Ian 2022   •   11:20
Anul 2021 a adus Europei 78 de „unicorni”

În 2021 au fost ridicate aproximativ 247 de runde de finanţare în valoare de peste 100 de milioane de dolari de companii active în sectorul de tehnologie, iar la nivel european circa 78 de jucători tech au devenit „unicorni” anul trecut, potrivit Sifted.eu.

„Companii olandeze precum fintech-ul Mollie, start-up-ul Messagebird sau supermarketul online Picnic au devenit unicorni pe parcursul anului 2021 şi au obţinut finanţări şi investiţii de peste 600 de milioane de euro, în timp ce start-up-ul Bunq a atins, de asemenea, o evaluare de 1 miliard de dolari”, potrivit sursei citate.

De asemenea, dacă în 2020 suma totală pe care fondurile VC au investit-o în companii active în industria de IT&C a fost în jurul valorii înregistrate în 2019, pe parcursul anului trecut, fondurile VC din Europa au investit circa 113,7 miliarde de dolari în companii tech, în creştere cu peste 113% faţă de anul 2020, când suma totală a fost de aproximativ 48,4 miliarde de dolari.

De asemenea, start-up-urile tech care au atras cele mai multe şi mai importante investiţii pe parcursul anului trecut au fost din Marea Britanie – care se menţine pe primul loc -, Olanda – care a înregistrat cea mai mare creştere a investiţiilor atrase pe parcursul unui an -, Franţa, Spania, Irlanda, Austria sau Belgia.

„Finanţarea pentru start-up-urile austriece a crescut de şase ori, iar start-up-ul Bitpanda şi start-up-ul edtech GoStudent au strâns două runde importante de investiţii în 2021 şi astfel s-au alăturat clubului unicornilor. În Spania, finanţarea s-a dublat de patru ori, deoarece platforma de muncă temporară Jobandtalent a strâns trei runde în decurs de 12 luni – inclusiv o serie de tip E în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro – iar start-up-ul Glovo a adunat 450 de milioane de euro.”

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Investitii