x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Anunt IMPORTANT al CNADNR-ului. Proiectul privind lărgirea la 4 benzi a Centurii de Sud a Bucureştiului va putea fi implementat în 2016-2017

Anunt IMPORTANT al CNADNR-ului. Proiectul privind lărgirea la 4 benzi a Centurii de Sud a Bucureştiului va putea fi implementat în 2016-2017

11 Aug 2015   •   18:15
Anunt IMPORTANT al CNADNR-ului. Proiectul privind lărgirea la 4 benzi a Centurii de Sud a Bucureştiului va putea fi implementat în 2016-2017

Proiectul privind lărgirea la 4 benzi a Centurii de Sud a Bucureştiului şi amenajare sens giratoriu în zona autostrăzii A1 va putea fi implementat în perioada 2016-2017, la începutul lunii septembrie a acestui an urmând să fie completat studiul de fezabilitate, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România printr-un comunicat remis marţi AGERPRES.

'Reluarea acestui proiect a fost necesară deoarece în anul 2007 a fost elaborat Studiul de Fezabilitate, iar în anul 2008 au fost chiar semnate contractele de atribuire. Dar, din lipsa alocării bugetare timp de 6 ani, în anul 2014, au fost reziliate aceste contracte. De asemenea, a trebuit să refacem SF-ul şi din cauza faptului că vechiul SF nu mai îndeplinea criteriile de calitate, nefiind introduse eurocodurile impuse de Comisia Europeană', se menţionează în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor CNADNR, în aceste condiţii, având în vedere importanţa Centurii de Sud a Bucureştiului, proiectul demarat, cuprins în Masterplanul General de Transport, cu finanţare din Fondul de Coeziune, va putea fi implementat în perioada 2016 - 2017.

"Lărgirea la 4 benzi a Centurii de Sud a Bucureştiului este foarte importantă pentru asigurarea accesibilităţii traficului din DN 4, DN 5, DN 6 şi drumurile judeţene care converg către A1 şi A2. În acest sens, în noul SF sunt prevăzute atât 4 benzi, cât şi separatoare de sens pe toată lungimea şi mai ales denivelarea şi sistematizarea prin soluţii moderne a tuturor intersecţiilor cu drumurile principale.

Practic pe Centura de Sud toate relaţiile stânga se vor realiza prin viraj dreapta denivelat sau în sens giratoriu. Aceste soluţii, discutate şi dezbătute, atât cu specialişti, cât şi cu societatea civilă, propuse de către proiectanţi, vor determina creşterea fluenţei traficului şi a siguranţei circulaţiei, reducând substanţial timpii de parcurs", a declarat Narcis Ştefan Neaga, Director General al CNADNR SA. 

×
Subiecte în articol: CNADNR centura sud