x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Bulgaria ţinteşte locul 2 în UE la investiţie atrasă din fonduri europene

Bulgaria ţinteşte locul 2 în UE la investiţie atrasă din fonduri europene

30 Noi 2017   •   14:54
Bulgaria ţinteşte locul 2 în UE la investiţie atrasă din fonduri europene

Bulgaria ţinteşte locul al doilea în Uniunea Europeană în termeni de investiţie totală atrasă prin Fondul European de Investiţii Strategice (FEIS), ca procent în PIB, a anunţat Marina Kirova, oficial al Reprezentanţei Comisiei Europene în Bulgaria, la un eveniment organizat de investEU.

 

Potrivit acesteia, ţara sa a obţinut o finanţare totală de 355 de milioane de euro, prin FEIS, şi sunt estimate investiţii adiţionale de 1,5 miliarde de euro.

Pentru finanţarea IMM-urilor, au fost aprobate nouă acorduri cu bănci intermediare finanţate prin Fondul European de Investiţii (FEI), împreună cu fonduri FEIS.

"Cele nouă acorduri cu băncile ar putea mobiliza 923 de milioane de euro, bazate pe 68 de milioane de euro finanţare prin Fondul European de Investiţii. Vor beneficia 6.047 de IMM-uri de îmbunătăţirea accesului la finanţare. (...) Banca Europeană de Investiţii oferă un împrumut de 150 de milioane de euro Băncii de Dezvoltare a Bulgariei pentru finanţarea IMM-urilor, respectiv a proiectelor mici spre medii, investiţiile mobilizate ridicându-se la 408 milioane de euro", a arătat Kirova.

În ceea ce priveşte proiectele ce ţin de infrastructură şi inovare, Bulgaria are aprobate patru, finanţate de Banca Europeană de Investiţii, împreună cu FEIS.

Absorbţia sumelor din Fondul European pentru Investiţii Strategice se ridica, la mijlocul lunii noiembrie, la 79,8% în cazul Bulgariei, mentioneaza agerpres.

×