x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Gigantul media Time Warner va fi cumpărat de compania AT & T

Gigantul media Time Warner va fi cumpărat de compania AT & T

23 Oct 2016   •   10:50
Gigantul media Time Warner va fi cumpărat de compania AT & T
Sursa foto: wikimedia

Operatorul american de telefonie mobilă AT&T a ajuns la o înțelegere privind preluarea companiei Time Warner Inc, pentru aproximativ 85 de miliarde de dolari, relatează presa internațională. Daca tranzacția a avea succes, va deveni cea mai mare din acest an.

AT&T va plăti 110 de dolari pentru fiecare acțiune Time Warner, plata urmând să fie efectuată atât în numerar, cât și în obligațiuni. Costul total al operațiunii a fost estimat la aproape 85 de miliarde de dolari.

Pentru realizarea tranzacției, compania trebuie să facă urgent rost de finanțare, pentru că, în prezent. lichiditățile aflate la dispoziție sunt de numai 7,2 miliarde dolari, precizează presa de specialitate.

Time Warner este un jucător important din domeniul cinematografiei, al televiziunii și jocurilor video, și este cea mai mare compania media din Statele Unite ale Americii, printre activele ei numărându-se HBO, CNN și TNT, precum și studiourile Warner Bros.

În 2015, AT&T a mai încheiat o preluare importantă pe piața media, cumpărând operatorul de televiziune prin satelit, DirecTV, pentru 48,5 miliarde de dolari, relatează Income Magazine.  

Citește și Star Wars 7 a dat industriei jucăriilor un mult așteptat impuls

Facebook a hotărât să publice imaginile şi conţinutul cu potenţial şocant, dar în anumite condiţii

Moscova: Decizia blocării conturilor Russia Today în Marea Britanie are legătură cu BBC

×