x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Grupul italian Beltrame anunţă o investiţie de 200 milioane de euro într-o altă fabrică din România

Grupul italian Beltrame anunţă o investiţie de 200 milioane de euro într-o altă fabrică din România

27 Aug 2021   •   20:05
Grupul italian Beltrame anunţă o investiţie de 200 milioane de euro într-o altă fabrică din România
Sursa foto: antena3

AFV Beltrame Group, acţionarul Donalam, unul dintre cei mai mari pro­du­cători europeni de bare din oţel şi alte oţeluri speciale, anunţă o investiţie de 200 milioane de euro într-o capacitate de producţie de oţel-beton şi sârmă laminată în România.

Carlo Beltrame, CEO al Dona­lam Călăraşi, a spus, răspunzând la o între­bare a ZF, că vrea ca toată producţia de la noua capacitate să rămână în Ro­mânia. „Eu sper că va rămâne toată producţia în România. România importă în momentul de faţă 1,5 milioane de tone de fier-beton. În momentul de faţă un milion şi jumătate de tone de oţel-beton şi sârmă laminată. Se vor produce la Călăraşi 600-700.000 de tone, adică 40-50% din piaţă. Eu cred că obiectivul nostru e să trimitem marfa doar în România”, a spus el.

În România construcţiile, în special infrastructura accelerează, în consecinţă cererea de materiale de construcţii precum oţelul-beton este în creştere. Carlo Bel­trame a mai spus că nu rămâne Călăraşi ca locaţie bătută în cuie pentru investiţie, ci mai este în discuţii cu autorităţile locale din Buzău, Brăila, dar sunt în discuţii şi pentru preluarea COS Târgovişte, combinat de oţeluri speciale falimentar acum.

Materia primă pentru producţia de oţel beton şi sârmă laminată pentru noua fabrică va fi importată, în condiţiile în care oţelul necesar nu se produce în România, însă restul de resurse: energie, piese de schimb etc. vor veni de la furnizori locali, a mai spus Carlo Beltrame. Combinatul pe care italienii vor să îl construiască în Ro­mânia va avea o capacitate de pro­ducţie de cel puţin 600.000 de tone pe an de oţel-beton şi sârmă laminată. Inves­tiţia va duce la crearea a aproximativ 250 de noi locuri de muncă direct la nivel local, precum şi la aproape 1.000 de locuri de muncă indirect, potrivit reprezen­tan­ţilor companiei.

Grupul Beltrame deţine în România com­binatul siderurgic Donalam din Călă­raşi, specializat în producţia de bare de oţel la­minate la cald şi oţeluri speciale, cu uti­lizări în diverse industrii, de la petrol şi gaze, auto, echipamente mecanice mari şi hi­­dra­­ulice, la maşini şi echipamente agricole.

Mediafax

×
Subiecte în articol: otel donalam beltrame