x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii IKEA isi face magazin nou, investind 86 milioane euro

IKEA isi face magazin nou, investind 86 milioane euro

28 Noi 2017   •   16:35
 IKEA isi face magazin nou, investind 86 milioane euro

Retailerul suedez de mobilier şi decoraţiuni IKEA a lansat oficial marţi lucrările pentru construcţia celui de-al doilea magazin din România, în sectorul 3 al Capitalei, în zona bulevardului Theodor Pallady, iar investiţia se ridică la 86 de milioane de euro, potrivit lui Stefan Varnovebeke, retail manager IKEA pentru regiunea Europei de Sud-Est.

 

Noul magazin, cu o suprafaţă de 37.000 de mp, va fi deschis în vara anului 2018, va fi cel mai mare din regiune şi un reper în ceea ce priveşte standardele de sustenabilitate. Grupul suedez şi-a propus să ajungă la nouă magazine pe piaţa locală în următorii zece ani, în urma unor investiţii de două miliarde de lei, iar următoarele magazine vor fi deschise în Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov.

De asemenea, magazinul IKEA Pallady va dubla capacitatea retailerului în ceea ce priveşte vânzările online. Inaugurarea lucrărilor a avut loc în prezenţa primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi a primarului sectorului 3, Robert Negoiţă.

'Administraţia nouă, care s-a instalat în urmă cu un an şi câteva luni la Primăria Capitalei şi în cele şase primării de sector, este deschisă pentru investitorii atât români, cât şi străini. În premieră, primarul general are un consilier personal dedicat cu investitorii români şi străini (...) În această perioadă ducem o activitate intensă pentru finalizarea PUG-ului (Planul Urbanistic General - n.a.) Capitalei, un document programatic pe care investitorii îl aşteaptă, deoarece vor să ştie către ce se îndreaptă capitala României ca şi investiţii, pentru a-şi putea realiza planul de afaceri, planul de dezvoltare', a declarat Gabriela Firea.

Primarul Robert Negoiţă a afirmat că zona Pallady din sectorul 3 are cea mai mare creştere şi cel mai mare potenţial şi, referindu-se la contextul economic, a adăugat că IKEA s-a orientat bine cu această investiţie în ceea ce priveşte ţara, oraşul, dar şi sectorul.

IKEA a deschis în urmă cu 10 ani primul său magazin din România, în Băneasa, iar IKEA România a înregistrat o creştere a afacerilor cu 14 % în anul financiar cuprins între 1 septembrie 2016 şi 31 august 2017, vânzările companiei situându-se la peste 586,59 milioane lei (fără TVA).

În intervalul menţionat peste 3,3 milioane de persoane au vizitat magazinul IKEA din România şi peste 7,5 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul companiei. În anul financiar 2017, magazinul IKEA din Bucureşti a avut 670 de angajaţi în total, cu 15% mai mult faţă de anul financiar anterior, precizeaza agerpres.

×
Subiecte în articol: ikea magazin bucuresti Investitii